Den mest succesfulde virksomhed i Syddanmark er fundet

Tirsdag eftermiddag blev vinderen af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2022 i Region Syddanmark kåret. Det skete ved et event i Volkerts Fylke i Kolding, hvor T. Hansen Gruppen med base i Middelfart blev hyldet som regionens absolut bedste succeshistorie. Udover en regional vinder blev der også uddelt en særpris til Bjert-Kolding-virksomheden Committee XXIV.

I løbet af efteråret er 200 succesvirksomheder i Region Syddanmark blevet hyldet med statuetter og lykønskninger, og tirsdag den 1. november skulle den absolut bedste erhvervsmæssige succeshistorie i regionen kåres i årets udgave af erhvervsprisen Succesvirksomhed. Det skete ved et event i Volkerts Fylke i Kolding, hvor de mange succesvirksomheder var samlet for at blive hyldet af hinanden og repræsentanter fra initiativtagerne til prisen – Spar Nord og BDO.

Efter en velkomst fra Spar Nord og BDO indtog årets hovedtaler Claus Meyer scenen og satte ord på, hvad det vil sige at tage sin virksomhed fra spæd start til en succesvirksomhed. Og i umiddelbar forlængelse af det inspirerende oplæg blev sløret løftet for, hvem der kan kalde sig årets succesvirksomhed i Region Syddanmark.

Og her blev det T. Hansen Gruppen, som har hovedkontor i Middelfart, der løb afsted med den prestigefyldte erhvervspris. 

- Vi er utrolig glade og stolte over at modtage denne flotte pris. Det er en stor ære for os at blive valgt som den mest succesfulde virksomhed i Syddanmark blandt alle de dygtige og succesfulde virksomheder, der har været med i opløbet, siger Bent Jensen, CEO hos T. Hansen Gruppen, og tilføjer:

- Denne hæder går ud til vores mange dygtige og engagerede medarbejdere på hovedkontoret i Middelfart og i alle vores butikker, der hver dag arbejder hårdt og målrettet for, at vores kunder får den bedste service, men selvfølgelig også til vores mange, mange trofaste kunder, som jo i sidste ende er årsagen til, at vi er her.

Foruden regionsvinderen blev der til eventet også uddelt en særpris til Bjert-Kolding-virksomheden Committee XXIV, der står bag modemærkerne Pieszak, Ivy Copenhagen og Tomorrow, da virksomheden har udvist en imponerende vækst og er nytænkende i deres tilgang til bæredygtighed i modebranchen.

Det lange seje træk hyldes:
Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder i regionen er sket via et pointsystem, hvor virksomhederne har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point for deres præstationer inden for en række finansielle parametre de seneste fem regnskabsår – det kræver således en særlig evne at opretholde succes flere år i træk for at komme i betragtning:

- Vi stiftede erhvervsprisen Succesvirksomheder for at hylde det lange seje træk. Det er skulderklappet til de mange danske virksomheder, som år efter år formår at levere solide resultater og stabil vækst. Virksomheder, der ikke blot kan levere på den korte bane, men kan holde momentum, går nemlig alt for ofte under radaren, og det vil vi gerne lave om på, lyder det fra bankdirektør Martin Kudsk Rasmussen fra Spar Nord, som suppleres af administrerende direktør Stig Holst Hartwig fra BDO:

- Med erhvervsprisen handler det ikke nødvendigvis om skyhøje vækstrater, men derimod om de bundsolide virksomheder, der formår at skabe kontinuerlig vækst og på den måde bidrage til udvikling og vækst i deres lokalområde og derigennem til dansk økonomi som helhed. Det er så at sige hverdagens helte, som er foregangsvirksomheder og en kilde til inspiration for os alle.

Om Succesvirksomhed 2022: 
Spar Nord og BDO stiftede i 2019 Succesvirksomhed, som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med mellem 10 og 999 årsværk. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 20 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder på landsplan.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget blandt de 1.000 succesvirksomheder.

Om Spar Nord:
Med flere end 440.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 60 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2021 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 1.368 millioner kroner.

Spar Nord ejes af ca. 93.500 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk.

Om BDO:
BDO Statsautoriserede revisionsaktieselskab er landets fjerdestørste rådgivnings- og revisionsvirksomhed. BDO er 100 procent danskejet og -ledet. Alle aktionærer er arbejdende partnere i virksomheden, som har mere end 1.300 medarbejdere og 32 kontorer. I regnskabsåret 2020/2021 havde virksomheden en omsætning på 1.180 mio. kroner.

BDO er en del af det internationale BDO-netværk, der tæller cirka 100.000 medarbejdere i 164 lande. På verdensplan har BDO en omsætning på 11,8 mia. USD.

For yderligere information se www.bdo.dk

Publiceret d.
2. november 2022