Viborg-virksomhed vinder prestigefyldt erhvervspris

PRESSEMEDDELELSE

Spar Nord / BDO
Viborg, den 9. november 2021

End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den midtjyske lakeringsvirksomhed Exolak ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Exolak har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris og kan derfor bryste sig af at være blandt dansk erhvervslivs elite.

På baggrund af 42.000 regnskaber i Region Midtjylland er vinderne af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2021 nu fundet. Prisen uddeles hvert år til de 200 små og mellemstore virksomheder i regionen, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre. Og da den seneste regnskabsperiode bød på en pandemi, nedlukninger og skiftende restriktioner, er der i år ekstra meget at fejre.

En af de nykårede vindere er Viborg-virksomheden Exolak, der er specialister i auto- og industrilakering. Virksomheden har nemlig leveret et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed:

– Siden vi i 2006 startede Exolak i Viborg, har vi haft en klar strategi om løbende at vækste både forretningsmæssigt og geografisk. Derfor er vi meget stolte over at modtage succesvirksomhedsprisen, der anerkender vores gode arbejde over de sidste mange år. Samtidig er det jo et stort skulderklap til alle vores medarbejdere, som har været afgørende for, at vi har kunnet vækste, siger en glad direktør i Exolak, Marcin Stefanski og fortsætter:

– I dag har vi værksteder i Viborg, Holstebro og Aalborg, og vi løser opgaver, der spænder fra lakering af personbiler til lakering af store industrimaskiner, og det er helt sikkert en af grundene til, at det går så godt. Det har i den grad styrket os, at vi er kommet tættere på kunden og kan tilbyde dem en bred vifte af lakeringsløsninger i høj kvalitet.

Exolak, der beskæftiger 54 medarbejdere på de jyske værksteder, har netop fået overrakt erhvervsprisen bestående af en vinderstatuette og et diplom som et synligt bevis for deres indsats.

Succesvirksomheder hyldes for tredje år i træk

Det er Spar Nord og rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der for tredje år i træk hylder de små og mellemstore succesvirksomheder i Danmark, som kontinuerligt formår at skabe vækst og stærke finansielle resultater – også på trods af coronakrisen.

Foruden de lokale hyldester bliver alle vinderne senere på efteråret hædret til et regionalt arrangement, hvor den absolut bedste succeshistorie i regionen udpeges. Derudover kåres tre virksomheder i Hovedstaden, der udmærker sig inden for digital omstilling, lokalt engagement og bæredygtighed.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2021”

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2021” her: www.succesvirksomhed.dk

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Neel E. Rosenberg, Spar Nord. Mobil: + 45 2527 0433 eller e-mail: ner@sparnord.dk

Simon Brondbjerg Riis, BDO. Mobil: + 45 2875 5119 eller e-mail: sri@bdo.dk

Om Spar Nord

Med flere end 440.000 kunder, cirka 1.635 medarbejdere og 57 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2020 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 737 millioner kroner.

Spar Nord ejes af ca. 93.500 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk.

Om BDO

BDO Statsautoriserede revisionsaktieselskab er landets fjerdestørste rådgivnings- og revisionsvirksomhed. BDO er 100 procent danskejet og -ledet. Alle aktionærer er arbejdende partnere i virksomheden, som har mere end 1.300 medarbejdere og 32 kontorer. I regnskabsåret 2019/2020 havde virksomheden en omsætning på 1.099 mio. kroner.

BDO er en del af det internationale BDO-netværk, der tæller mere end 90.000 medarbejdere i 167 lande. På verdensplan har BDO en omsætning på 10,3 mia. USD.

For yderligere information se www.bdo.dk