Viborg-virksomhed vinder prestigefyldt erhvervspris

PRESSEMEDDELELSE

Spar Nord / BDO
Viborg, den 12. oktober 2021

End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den midtjyske familiejet virksomhed JP Group ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. JP Group har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris og kan derfor bryste sig af at være blandt dansk erhvervslivs elite.

På baggrund af 42.000 regnskaber i Region Midtjylland er vinderne af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2021 nu fundet. Prisen uddeles hvert år til de 200 små og mellemstore virksomheder i regionen, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre. Og da den seneste regnskabsperiode bød på en global pandemi, nedlukninger og skiftende restriktioner, er der i år ekstra meget at fejre.

En af de nykårede vindere er Viborg-virksomheden JP Group, der er specialister i højtkvalitetsreservedele og tilbehør til biler. Virksomheden har nemlig leveret et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed:

– Vi er rigtig glade for og stolte af at blive kåret som Succesvirksomhed 2021, især fordi prisen repræsenterer en femårig periode med hårdt arbejde. Det er derfor en stor anerkendelse af en positiv udvikling og fremdrift. Derudover er det en stor anerkendelse af vores medarbejdere, som har arbejdet målrettet med at skabe værdi for vores mange kunder. Og netop det at skabe værdi for vores kunder har stor betydning for vores succes, siger en glad adm. direktør i JP Group, Torben Pagh, og tilføjer:

– I den seneste periode har vi brugt en del ressourcer på digital omstilling i virksomheden for at komme tættere på kunden og blive mere tilgængelige. Det har skabt en stor værdi for vores kunder, samtidig med at vi har kunnet frigive nogle ressourcer, som vi har brugt på at udvikle forretningen og produkterne i forhold til, hvad markedet efterspørger.

JP Group, der beskæftiger 200 medarbejdere på Hjulmagervej 2 i Viborg, har netop fået overrakt erhvervsprisen bestående af en vinderstatuette og et diplom som et synligt bevis for deres indsats.

Succesvirksomheder hyldes for tredje år i træk

Det er Spar Nord og rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der for tredje år i træk hylder de små og mellemstore succesvirksomheder i Danmark, som kontinuerligt formår at skabe vækst og stærke finansielle resultater – også på trods af coronakrisen.

Foruden de lokale hyldester bliver alle vinderne senere på efteråret hædret til et regionalt arrangement, hvor den absolut bedste succeshistorie i regionen udpeges. Derudover kåres tre sjællandske virksomheder, der udmærker sig inden for digital omstilling, lokalt engagement og bæredygtighed.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2021”

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2021” her: www.succesvirksomhed.dk

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Neel E. Rosenberg, Spar Nord. Mobil: + 45 2527 0433 eller e-mail: ner@sparnord.dk

Simon Brondbjerg Riis, BDO. Mobil: + 45 2875 5119 eller e-mail: sri@bdo.dk

Om Spar Nord

Med flere end 440.000 kunder, cirka 1.635 medarbejdere og 57 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2020 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 737 millioner kroner.

Spar Nord ejes af ca. 93.500 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk.

Om BDO

BDO Statsautoriserede revisionsaktieselskab er landets fjerdestørste rådgivnings- og revisionsvirksomhed. BDO er 100 procent danskejet og -ledet. Alle aktionærer er arbejdende partnere i virksomheden, som har mere end 1.300 medarbejdere og 32 kontorer. I regnskabsåret 2019/2020 havde virksomheden en omsætning på 1.099 mio. kroner.

BDO er en del af det internationale BDO-netværk, der tæller mere end 90.000 medarbejdere i 167 lande. På verdensplan har BDO en omsætning på 10,3 mia. USD.

For yderligere information se www.bdo.dk