Aabenraa-virksomhed vinder prestigefyldt erhvervspris for andet år i træk

PRESSEMEDDELELSE

Spar Nord / BDO
Aabenraa, den 12. oktober 2021

End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den syddanske miljøvirksomhed Meldgaard Recycling ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Meldgaard Recycling har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris og kan derfor bryste sig af at være blandt dansk erhvervslivs elite.

På baggrund af 35.000 regnskaber i Region Syddanmark er vinderne af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2021 nu fundet. Prisen uddeles hvert år til de 200 små og mellemstore virksomheder i regionen, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre. Og da den seneste regnskabsperiode bød på en global pandemi, nedlukninger og skiftende restriktioner, er der i år ekstra meget at fejre.

En af de nykårede vindere er Aabenraa-virksomheden Meldgaard Recycling, der er specialister i genanvendelse af jern og metaller, der findes i aske fra kraftvarmeværker. Virksomheden modtager hvert år mellem 1,2 og 1,5 millioner tons aske, som analyseres for jern og metaller, der efterfølgende sorteres, renses og til slut sælges videre til genanvendelse i en række forskellige industrier. Dermed bidrager Meldgaard Recycling ikke alene til vækst og velstand i lokalområdet, men passer samtidig på klimaet:

– Asken stammer fra forbrænding af blandt andet husholdningsaffald, der rummer alt fra eksempelvis tomme leverpostejsbakker til brugte konservesdåser. Her går vi ind og sørger for, at jern og metaller bliver frasorteret og genanvendt. Det er nemlig den slags affald, der indeholder metaller selv i meget små mængder, vores virksomhed lever af, siger direktør hos Meldgaard Recycling, Anders Hedegaard, og tilføjer:

– Vi startede for næsten 20 år siden, og siden da er prisen på jern og metaller kun steget. Prisstigningerne har kombineret med det store fokus på bæredygtighed og den løbende teknologiske udvikling af vores anlæg fået virksomheden til at vækste.

Meldgaard Recycling beskæftiger i dag 50 medarbejdere på Askelund 10 i Aabenraa og har herudover anlæg over hele verden blandt andet i USA, Storbritannien, Norge og Sverige. Virksomheden har netop fået overrakt erhvervsprisen af repræsentanter fra Spar Nords lokale Storkunde-afdeling samt BDO Aabenraa.

Forud sin tid

Det er Spar Nord og rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der for tredje år i træk hylder de små og mellemstore succesvirksomheder i Danmark, som kontinuerligt formår at skabe vækst og stærke finansielle resultater. Og her passer Meldgaard Recycling ifølge direktør hos Spar Nord Kolding Bjarne Claussen helt perfekt ind:

– Meldgaard Recycling er en virksomhed forud sin tid. De begyndte allerede med at tænke i bæredygtighed og genanvendelse lang tid før, at temaerne for alvor trådte ind på den store politiske scene. Deres rolle som first movers har i dag gjort dem til markedsledende på deres felt og dermed et skoleeksempel på en succesfuld virksomhed.

Foruden de lokale hyldester bliver alle vinderne senere på efteråret hædret til et regionalt arrangement, hvor den absolut bedste succeshistorie i regionen udpeges. Derudover kåres tre virksomheder i Region Syddanmark, der udmærker sig inden for digital omstilling, lokalt engagement og bæredygtighed.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2021”

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2021” her: www.succesvirksomhed.dk

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Neel E. Rosenberg, Spar Nord. Mobil: + 45 2527 0433 eller e-mail: ner@sparnord.dk

Simon Brondbjerg Riis, BDO. Mobil: + 45 2875 5119 eller e-mail: sri@bdo.dk

Om Spar Nord

Med flere end 440.000 kunder, cirka 1.635 medarbejdere og 57 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2020 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 737 millioner kroner.

Spar Nord ejes af ca. 93.500 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk.

Om BDO

BDO Statsautoriserede revisionsaktieselskab er landets fjerdestørste rådgivnings- og revisionsvirksomhed. BDO er 100 procent danskejet og -ledet. Alle aktionærer er arbejdende partnere i virksomheden, som har mere end 1.300 medarbejdere og 32 kontorer. I regnskabsåret 2019/2020 havde virksomheden en omsætning på 1.099 mio. kroner.

BDO er en del af det internationale BDO-netværk, der tæller mere end 90.000 medarbejdere i 167 lande. På verdensplan har BDO en omsætning på 10,3 mia. USD.

For yderligere information se www.bdo.dk