Hvilke kriterier skal en succesvirksomhed opfylde?

Erhvervsprisen skal anerkende de danske SMV-virksomheder med 10-999 ansatte. De virksomheder, som ofte går under radaren hos medierne, til trods for at netop de sikrer fremgang i den lokale og nationale økonomi.

Succesvirksomhederne skal opfylde en række kriterier for at komme i betragtning til prisen. Vores udvælgelse baserer sig på antal ansatte og tre centrale nøgletal: Resultat før skat, egenkapital og soliditet. En Succesvirksomhed bliver vurderet ud fra præstationen på følgende parametre:

  • Vækst i deres resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Virksomhederne bliver for hvert af disse fire kriterier tildelt point, alt efter hvor godt de præsterer. Det er den samlede pointhøst, der afgør, om en virksomhed kan bryste sig af titlen som Succesvirksomhed 2020. Succesvirksomhederne kvalificeres således ud fra objektive kriterier.

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber m.fl. samt pengeinstitutter, rådgivnings- og revisionsvirksomheder og relaterede brancher er fravalgte. De indgår derfor ikke i feltet af mulige Succesvirksomheder.

Bemærk, at kriterierne ikke er de samme fra år til år.